Home Blog Verschillen tussen de Xiaomi Mi band 3 en de Mi Band 2

Verschillen tussen de Xiaomi Mi band 3 en de Mi Band 2

door Damian
Xiaomi mi band 3 en de Xiaomi Mi Band 2

Het is alweer 2 jaar geleden dat Xiaomi een van hun best verkopende producten heeft gelanceerd, dit was namelijk de Mi Band 2. Sinds de lancering van de Mi Band 2 behoorde de fitness tracker tot de top van de wearables. Xiaomi heeft er maar liefst 15.7 miljoen verkocht,  volgens een rapport van IDC. Of de Xiaomi Mi Band 3 ook zo’n succes gaat worden is natuurlijk maar de vraag.

Vorige week werd de langverwachte opvolger, de Mi Band 3 onthuld tijdens een jaarlijks lanceringsevenement van Xiaomi. De basis van de Mi Band is hetzelfde gebleven, het bied nog steeds dezelfde functionaliteit voor een aantrekkelijke prijs. De Mi Band 3 zit vol met nieuwe functies. Dus wat zijn nou echt de verschillen tussen het nieuwe model en het vorige model?

Sportief en toch elegant

Net als zijn voorgangers heeft de Mi Band 3 een minimalistisch design. Het heeft een elegant afgeronde 0.78 inch OLED scherm. In het scherm zit een glanzende knop verwerkt. De Mi Band 2 heeft een vlak afgewerkt design met een 0.42-inch scherm en een fysieke knop onder het scherm met een aluminium look. De armband van de Mi Band 3 is gemaakt van hypoallergene materialen die zacht en comfortabel aanvoelen voor de huid. Een probleem van de Mi Band 2 met betrekking tot het design is bij zijn opvolger opgelost, de Mi Band 3 zit een stuk strakker in de armband waardoor hij er niet meer zo makkelijk uit kan vallen.

Verbeterd scherm en notificatieweergave

De Mi Band 3 gebruikt een 0.78 inch OLED scherm met een resolutie van 128 bij 80 pixels, dit zorgt voor een dichtheid van 193 PPI (Pixels per inch). Dit is veel meer dan de Mi Band 2 had met een display van 0.42 inch. Hierdoor kan de Mi Band 3 veel meer informatie op het scherm weergeven. Met de Mi Band 3 is het ook mogelijk om notificaties van andere apps zoals WhatsApp te weergeven. Ook is het mogelijk om met een paar drukken op het scherm de weersvoorspelling voor de komende 3 dagen te laten zien, inkomende telefoongesprekken dempen of ophangen, stopwatch starten of stoppen en de zoek telefoon functie inschakelen. Handig voor degene die vaak hun telefoon kwijt zijn.

Xiaomi Mi Band 3 SMS Notificatie

Xiaomi Mi Band 3 SMS Notificatie

Realtime sportgegevens en 50 meter waterbestendigheid

Net zoals de Mi Band 2, heeft de Mi Band 3 alle basisfitnessfuncties, inclusief stappen teller, meten van de afgelegde afstand en de snelheid hiervan, slaap meten, en hij heeft een ingebouwde hartslagmeter. Met de Xiaomi Mi Band 3 is het nu mogelijk om deze gegevens real time te laten zien. Een speciale sportinterface wordt geactiveerd wanneer een training wordt geactiveerd via de Mi Fit app. Hierdoor kan je tijdens het trainen zonder problemen zien wat je tot nu toe gedaan hebt en je doel beter behalen. Hier hoef je alleen maar voor naar je scherm te kijken. Xiaomi heeft ook het stappenteller algoritme vernieuwd, hierdoor krijg je resultaten die nog accurater zijn.

De meest verwachte functie van de Xiaomi Mi Band 3 is natuurlijk de 50 meter waterbestendigheid, een enorme upgrade van de IP67 wat de Mi Band 2 had. Dit is namelijk alleen spatwater en douchebestendig, met de Mi Band 3 kan je zonder problemen gaan zwemmen.

Xiaomi Mi Band 3 waterbestendigheid

Xiaomi Mi Band 3 waterbestendig tot 50 meter

Xiaomi Mi Band 3Xiaomi Mi Band 3
CompatibiliteitBluetooth 4.2 BLEBluetooth 4.0 BLE
Stand-by-tijd20 dagen20 dagen
Batterijcapaciteit110 mAh70 mAh
Waterbestendigheid50 meterIP67
SensorenVersnellingsmeter & hartslagsensorVersnellingsmeter & hartslagsensor
Schermresolutie128 x 8072 x 40
Schermgrootte0.78-inch OLED0.42 inch OLED
Sensorgrootte17.9 x 46.9 x 12mm15.7 x 40.3 x 10.5mm

Xiaomi Mi Band 3 kopen

AanbiederPrijsMeer informatie
🇳🇱 Bol.com€ 42,95Bekijk deal
🇨🇳 GeekBuying€ 26,77Bekijk deal
🇨🇳 Banggood€ 27,89Bekijk deal
🇨🇳 GearBest€ 25,63Bekijk deal
🇨🇳 DealExtreme€ 29,76Bekijk deal

 

Met zijn grote OLED-touchscreen, verbeterde weergave en notificaties, 50 meter waterbestendigheid, zeer aanpasbare interface en meer, biedt de Xiaomi Mi Band 3 een uitgebreid scala aan functies voor een eerlijke prijs. Een NFC-versie van de band zal beschikbaar zijn op een latere datum, waardoor het mogelijk is om draadloos te betalen. Met deze nieuwste toevoeging aan de Mi Band-serie, gelooft Xiaomi dat Mi Band 3 een van de meest populaire smart wearables ter wereld zal blijven.

Plaats een reactie