Home Nieuws Xiaomi Mi 7 krijgt ondersteuning voor draadloos opladen

Xiaomi Mi 7 krijgt ondersteuning voor draadloos opladen

door Damian
Xiaomi Mi 7 Render GizChina

Een tijdje terug is Xiaomi lid geworden van het Wireless Power Consortium, wat inhoud dat de Chinese fabrikant nu telefoons kan uitbrengen die gebruik kunnen maken van draadloos opladen. De Xiaomi Mi 7 wordt dan de eerste telefoon van Xiaomi die draadloos opladen ondersteunt. Hierdoor is het dus mogelijk om de telefoon op een speciale lader te leggen en wordt hij hierdoor via inductie opgeladen. Veel auto’s tegenwoordig hebben een ingebouwde draadloze oplader voor de telefoon.

Specificaties

De Xiaomi Mi 7 wordt een high-end smartphone, de Xiaomi Mi 7 zal namelijk worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 845 processor.  De telefoon wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2018.  De Xiaomi Mi 7 zal een 5.65-inch scherm bevatten met een 18:9 ratio en een batterij van 3500 mAh. Voor werkgeheugen kunnen we 6GB verwachten.  Het Amerikaanse IDT gaat de chips voor het draadloze opladen leveren. Wat voor wattage we kunnen verwachten in de Xiaomi Mi 7 is nog niet bekend. IDT maakt chips met wattages die verschillen van 3 tot 15 watt. Als het wattage hoger is dan zal de telefoon sneller draadloos opladen.

Er wordt verwacht van de Xiaomi Mi 7 dat het net zoals de Xiaomi Mi Mix 2 een scherm zal hebben met heel weinig randen. Ook wordt er verwacht dat er een dual camera systeem gebruikt zal worden net zoals in de Mi 6.

Geen vingerafdrukscanner of toch wel?

Op de site MyDrivers wordt gesuggereerd dat Xiaomi de vingerafdrukscanner niet in de Xiaomi Mi 7 zal zitten. Volgens hun zal de Xiaomi Mi 7 worden uitgerust met 3D gezichtscanning technologie net zoals de nieuwste IPhone X. Eerder waren er via GizChina renders verschenen van de Xiaomi Mi 7 waarbij de vingerafdrukscanner onder het scherm zou zitten. Echter volgens MyDrivers heeft Xiaomi helemaal geen interesse in deze technologie voor de Mi 7. Wat we dus kunnen gaan verwachten in de Mi 7 is nog een groot raadsel. Wat wel zeker is dat de Xiaomi Mi 7 een Qualcomm Snapdragon 845 processor zal bevatten.

Amerikaanse frequenties

Ook zal IDT nog andere chips gaan leveren voor Xiaomi. Het gaat hierbij om de frequentie-chips, hiermee wordt het mogelijk om de telefoons in Amerika te gebruiken. Hierdoor lijkt het alsof Xiaomi dit jaar in de Westerse markt wilt doorbreken. Welke banden dit precies zijn is niet bekend gemaakt.

 

 

Gerelateerde posts

Plaats een reactie